westKompetanse

Avhendingslov

Kjøp og salg av egen bolig er en stor investering for de fleste av oss. For slike kjøp/salg gjelder avhendingslovens regelverk. Avhendingslovens regler gjelder dessuten for alt salg av eiendom, grunn og bygninger og innretninger som er forbundet med grunnen. Loven omfatter også salg av sameiepart, eierseksjon og tomtefesterett. Loven gjelder også overført for borettslagsandeler.

Det oppstår dessverre ofte tvister i forbindelse med kjøp og salg av eiendom. Er det mangler ved boligen/eiendommen? Har i så fall selger oppfylt sin opplysningsplikt? Har kjøper oppfylt sin undersøkelsesplikt. Dukker det opp mangler senere som ingen har visst om fra før. Har man krav på prisavslag eller erstatning? Kan kjøper heve kontrakten? I slike tilfeller er det blant annet viktig at man forholder seg til reklamasjonsfrister mv, for å ikke tape rett.

Vi har bred erfaring og kompetanse fra begge sider, selger og kjøpersiden, i saker som gjelder avhending av fast eiendom. Vi bistår både kjøpere og selgere i denne type saker. Ta kontakt dersom du har spørsmål.

Har du spørsmål i forbindelse med Avhendingslov? Ta gjerne kontakt med en av våre spesialister for en uforpliktende samtale.

Spesialister