westAktuelt

Den internasjonale personverndagen 2024

26. januar, 2024 av Irene Hagen

Den internasjonale personverndagen finner sted den 28. januar hvert år. Vi lever i en stadig mer digital verden, og personvern er en grunnleggende menneskerettighet. Året 2023 var innholdsrikt fra et personvernperspektiv, hvor generativ kunstig intelligens (KI) fikk sitt gjennombrudd, og hvor KI-apper som ChatGPT ble allemannseie. Kunstig intelligens er allerede godt på vei inn i mange bransjer.

Hvert år i desember pleier man å sjekke brannvarslere for å sikre seg bedre mot brann i hjemmet. Hva med å bruke januar hvert år på å foreta en personvernsjekk, for å sikre deg at ikke virksomheten din brenner seg på personvernblemmer?

På personverndagen vil vi oppfordre deg til å sørge for at virksomheten din tar personvern på alvor, og etterlever personvernregelverket. Konsekvenser av personvernbrudd kan være alvorlige, med hensyn til så vel økonomi som omdømme.

Ta en ekstra sjekk! Har virksomheten tilstrekkelig kunnskap og rutiner? Har virksomheten foretatt tilstrekkelige risikovurderinger? Foreligger det tilstrekkelig dokumentasjon på dette?

Relaterte artikler

Spørsmål?