Podkast

I Stiegler-podden møter du programleder Camilla Brandt som sammen med advokater fra Stiegler advokatfirma gir lytterne juridisk informasjon om aktuelle tema for både selskaper og folk flest.

Episoder

Episode 11

Tvisteløsning

Hvilke tvisteløsningsorganer finnes det, og vil domstolsinstituttet alltid være det beste alternativet når konflikter skal løses?
Episode 10

Endringer i avhendingsloven

I denne episoden av Stiegler-podden redegjør advokat/partner Jon Håkon Hegdahl for endringene i den nye avhendingsloven som trer i kraft 1. januar 2022.
Episode 9

Testament og fremtidsfullmakt

Testament og fremtidsfullmakt kan være viktig å ha dersom det skulle hende deg noe. I denne episoden av Stiegler-podden redegjør advokat/partner Thorvald Ornell Myhre for:
Episode 8

Ektepakter og samboeravtaler

Mange par velger å regulere sine økonomiske anliggender ved en samboeravtale eller en ektepakt. Hvilke regler gjelder for samboere og ektefeller som ikke har opprettet slike avtaler?
Episode 7

Samvær og samværssabotasje

Samvær mellom foreldre og barn kan by på utfordringer dersom foreldrene ikke evner å kommunisere og samarbeidet godt med hverandre. Hvilke rettigheter har man til samvær med barn?
Episode 6

Fast bosted og foreldreansvar

Foreldreansvar og fast bosted for barn innebærer både rettigheter og plikter for foreldrene. Kan man ha foreldreansvar for barn, uten at man har dem boende fast hos seg?
Episode 5

Arbeidsgivers styringsrett

Endringer på arbeidsplassen kan være en kilde til konflikt. Kan arbeidsgiver ensidig endre for eksempel arbeidsoppgaver eller arbeidstiden?
Episode 4

Varsling om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen

Arbeidstakers rett til å ytre seg om forhold som gjelder eget arbeidssted, er en viktig del av bedriftsdemokratiet og den enkelte sin ytringsfrihet. Men mange arbeidstakere vet ikke hvordan man skal gå frem med kritiske innspill og hvilke konsekvenser det eventuelt kan få for den som varsler.
Episode 3

Offentlige anskaffelser

Totalt bruker offentlig sektor ca 600 milliarder kroner i året på offentlige anskaffelser. Offentlige anskaffelser er et rettsområde som er ukjent for mange, og i denne episoden vil dere får høre mer om hvordan innkjøp gjennomføres, og hva som er viktig for innkjøper og leverandør.
Episode 2

Styreansvar i boligsameier og borettslag

I denne episoden av Stiegler-podden snakker partner og advokat Torkjell Solbø om styreansvar i boligsameier og borettslag

Episode 1

Forskjeller mellom ektefeller og samboere i ny arvelov

I denne episoden av Stiegler-podden redegjør partner og advokat Sølvi Nyvoll Tangen for forskjellene mellom ektefeller og samboere i ny arvelov.